Energiezuinig verwarmen: 6 tips van Roks Totaaltechniek

De winter staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je verwarmingssysteem te controleren. Met deze koude dagen wil je natuurlijk niet in de kou zitten, maar je wilt ook niet de hoofdprijs betalen voor je energierekening. Bij Roks Totaaltechniek weten we precies hoe je dat aanpakt. Hier zijn 6 slimme tips om je Cv-systeem optimaal te benutten.

Laat je verwarming ademen!

De juiste luchtstroom rond je radiatoren is cruciaal. Zorg ervoor dat er altijd minimaal 10 centimeter aan de boven- en onderzijde voor optimale warmtecirculatie. Denk aan het plaatsen van boosters die de warme lucht sneller door de kamer verspreiden.

Verwarm met verstand

Moderne technologieën zoals slimme thermostaatknoppen maken het mogelijk om alleen de ruimtes te verwarmen die je gebruikt. Dit is niet alleen energiezuinig, maar zorgt ook dat elke kamer in je huis de ideale temperatuur heeft.

Ontluchten

Een Cv-installatie met lucht kan nooit efficiënt functioneren. Het ontluchten van je radiatoren is een simpele stap met een directe impact op zowel de warmteoverdracht als het voorkomen van lawaai en slijtage.

Een schone installatie is een zuinige installatie

Informeer bij je volgende ketelonderhoud naar lucht- en vuilafscheiders om je systeem schoon en efficiënt te houden.

De kracht van de juiste temperatuur

Een goed geïsoleerde woning heeft geen kokendhete Cv-ketel nodig. Probeer de temperatuur een te verlagen naar 50 °C en kijk of je comfortabel blijft, zelfs als het buiten fris is.

Waterzijdig inregelen voor een gelijkmatige warmte

Een onregelmatig verwarmde ruimte is verleden tijd met waterzijdig regelen. Door elke radiator exact de juiste hoeveelheid warm water te geven, verhoog je niet alleen het wooncomfort maar bespaar je ook op het gasverbruik.

Pas deze tips toe en je hebt niet alleen een heerlijk warm huis deze winter, maar ook een lagere energierekening. Wil je meer weten of heb je hulp nodig bij het optimaliseren van je verwarmingssysteem? Neem contact op met Roks Totaaltechniek en we maken je huis klaar voor deze winter.

vloerverwarming