Warmtepomp

Een warmtepomp is een zuinig alternatief voor de traditionele verwarmingsketel in huis. Met een warmtepomp verwarm je je huis niet langer met aardgas zoals met een cv-ketel, maar met elektriciteit. Hierdoor gebruik je minder gas en meer stroom. Zo bespaar je iedere maand geld op je energierekening, en help je het milieu omdat je veel minder of zelfs geen C02 uitstoot.

Een warmtepomp haalt aanwezige warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht, de bodem of grondwater en verwarmt hiermee jouw woning. Roks Totaaltechniek zorgt ervoor dat u een comfortabele leefomgeving heeft in uw woning of bedrijfspand met een goed geïnstalleerde warmtepomp.

Hybride warmtepomp

Naast een all-electric warmtepomp kan je ook kiezen voor een hybride oplossing. Je cv-ketel werkt dan samen met een warmtepomp. De cv-ketel verwarmt nog steeds het douchewater. Hierdoor bespaar je ruimte en kosten op een warmwaterboiler. Zelfs minder goed geïsoleerde huizen kunnen zo worden verwarmd, want op extreem koude dagen blijft de cv-ketel gewoon bijspringen.

Wij kunnen beide varianten van de warmtepomp bij u thuis installeren. Om een (hybride) warmtepomp optimaal te laten werken is het verstandig om ook de isolatie van uw woning te optimaliseren. Mocht u hier hulp bij wensen of een advies op maat nodig hebben, kijkt Roks Totaaltechniek graag met u mee.

warmtepomp