MVO

Het sociale aspect van Roks

Wij zijn met trots een Maatschappelijk Verantwoorde Onderneming en geven graag aan de maatschappij. Zo hebben wij meerdere initiatieven genomen om ons in te zetten. Lees hieronder over enkele projecten waar wij aan deelnemen.

Duchenne Heroes – Rolling for Mees

Mees is een jongeman uit Lisserbroek met de spierziekte Duchenne. Sinds 2019 is hij het gezicht van Team Roks Duchenne Heroes. Ons team zet zich in om meerdere keren per jaar geld in te zamelen voor het onderzoek naar deze spierziekte. Met ons team van enkele mountainbikers doen wij mee aan de Duchenne Heroes. Dit jaarlijkse benefiet evenement wordt georganiseerd namens Duchenne Parents Project. Hiervoor moeten onze dames en heren van het team het gehele jaar hard trainen om uiteindelijk de zware zeven dagen van honderd kilometer per dag en duizenden hoogte meters tot een goed einde te brengen. Wij organiseren hiervoor meerdere evenementen om geld op te halen. De afgelopen twee edities hebben wij samen met u meer dan 25.000 euro kunnen over maken aan dit project.

Het Beste Idee van Lisse 2019

In 2019 hebben wij de wedstrijd ‘Het Beste Idee van Lisse’ gewonnen, waarbij wij de jeugd enthousiast willen maken voor ons vak techniek. Ons idee is om oudere ex-professionals in te zetten om workshops te geven aan jongeren. Hiermee verbind je jong en oud, geef je ouderen een sociaal contactmoment wat zij veelal missen én creëer je enthousiasme voor het vak bij jongeren.

PLG07793 kopie